Juliana’31 – SV Meerssen 1 – 2

Voor het eerst wint Meerssen in Malden, na 2 verliespartijen en een gelijkspel in het verleden. Het eerste kwartier is de thuisclub nadrukkelijker aanwezig. Dit is echter zonder gevaar op een schot van Jeroen Meijers na, dat net naast gaat. Meerssen laat in de 20e minuut van zich horen als Richard Hannon van rechts voorlangs schiet. 5 minuten voor rust schiet Richard van de rand van de 16 na een mooie aanval net over. Dan breken de 44e en 45e minuut aan waarin het voor Meerssen allemaal gebeurt. Eerst breekt uitblinker Nino Everaers door de defensie van Juliana’31 en plaatst de bal in de voeten van Dylano van Dijk. Van dichtbij maakt deze laatste het karwei af (0 – 1). Een minuut later krijgt Richard Hannon de bal vrij in de ruimte en schuift deze langs doelman Kevin de Bruin in het doel (0 – 2). Na een uur wedstrijd kopt Michiel Knops uit de 2e hoekschop van Meerssen (Juliana’31 komt in totaal ook niet verder dan 2 hoekschoppen!) over. Juliana’31 weet zich slechts weinig kansen te scheppen. Agit Sahin gaat na 79 minuten met de laatste verdediger een sprintduel aan doch op het laatste moment wordt hem de voet dwars gezet en tuimelen beiden over het gras. Het wordt na 85 minuten nog even spannend als Migiel Zeller uit een scrimmage, ontstaan na een vrije trap, van dichtbij raak schiet (1 – 2). De doorgebroken Agit Sahin lijkt 3 minuten later de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn inzet eindigt echter tegen de voet van de doelman. Na 98 minuten fluit scheidsrechter Gijs Stevens uit Budel voor het einde en is de eerste driepunter binnen. Het feestje kan dan beginnen! Meerssen is 5e met 4 punten uit 2 wedstrijden, doelsaldo 5 – 4.

TOGB – SV Meerssen 3 – 3

Ondanks de 1 – 3 ruststand in Berkel en Rodenrijs zijn de kansen op één hand te tellen. In de 13e minuut wordt Dylano van Dijk via een doorkopbal van Jordie van der Schoot vrij voor de doelman gezet. Hij maakt geen fout en schuift de bal in het doel (0 – 1). Uit een hoekschop van Nino Everaers kopt Tristan van Hoogdalem in de 38e minuut raak (0 – 2). Meerssen lijkt op rozen te zitten als Richard Hannon in de 42e minuut de bal via de handen van doelman Jesper Stijnman binnen kopt (0 – 3). Prompt slaat TOGB terug als Wouter Vermeer van dichtbij weinig moeite heeft te scoren (1 – 3). Door dit doelpunt zo vlak voor rust is de thuisclub na de pauze in het zadel geholpen en ze gaan ervoor! Eerst redt Geoffrey Jacobs nog tot tweemaal toe in de 50e minuut ten koste van een hoekschop. 5 minuten later mist Richard aan de overzijde een diepe bal nipt. Cruciaal is de 62e minuut als Jordie van der Schoot van 25 meter de bal in het verlaten doel kan schieten. De bal stuit echter net voor het doel en komt vervolgens via de lat terug in het veld. In de tegenaanval profiteert Yousif de Kock van een zee van ruimte op rechts en van dichtbij laat hij Geoffrey geen kans (2 – 3). Het wordt nog erger als Sven Paternot in de 70e minuut een voorzet van links in doel kopt (3 – 3). In de 80e minuut schiet Agit Sahin nog net naast en een minuut later Jordie net over het doel. De slotseconden geven nog hoop maar het schot van Jordie gaat centimeters over het doel. De scheids fluit hierna meteen voor het einde. Dit gelijkspel is goed voor een 7e plaats.

SV Meerssen - Groene Ster (2e helft)

SV Meerssen - IFC

SV Meerssen - VC Vlissingen

SV Meerssen - EHC

SV Meerssen - BVC '12

SV Meerssen - Groene Ster

SV Meerssen - SC Woezik

SV Meerssen - VV Gemert

SV Meerssen - RKSV Nuenen

SV Meerssen - FC Aalsmeer

VV Schaesberg - SV Meerssen

De samenvattingen van SV Meerssen worden gemaakt door Moonen Movies.