SV Meerssen – GSV’28  1 – 1

De stormwind is in deze oefenwedstrijd vaak het struikelblok want er zijn volop scoringskansen. Na 18 minuten komt Richard Hannon via een dieptepass vrij voor de doelman en dat betekent 1 – 0. Na de pauze verschijnt Meerssen met 8 nieuwe spelers binnen de lijnen. Halverwege de 2e helft valt de gelijkmaker uit een hoekschop die van dichtbij in doel wordt gewerkt (1 – 1).

SV Meerssen – Wijnandia  Beker 3 – 0

Het duurt tot de 35e minuut vooraleer de thuisclub de leiding neemt. Het is net als in de wedstrijd tegen GSV’28 Richard Hannon die op bijna identieke wijze scoort na een diepe bal (1 – 0). Tevoren kopt Jeroen Kuijs in de 18e minuut via de deklat over. Danny Goessens zorgt ervoor dat Meerssen met een veiligere marge gaat rusten. Hij schiet in de 45e minuut raak met een knallend schot uit een hoekschop (2 – 0). Na de pauze wordt een doelpunt van Julien Rompelberg wegens vermeend buitenspel afgekeurd. 10 minuten voor tijd scoort Julien vanaf de stip nadat Emanuel Balendonck binnen de beruchte lijnen ten val is gebracht (3 – 0).

SV Meerssen – Heer 2 – 1

Uit de eerste kans van de wedstrijd kopt Michiel Knops tegen de paal. Door een kopbaldoelpunt gaat Heer met een 0 – 1 voorsprong de rust in. Na rust is Meerssen nadrukkelijker aanwezig en beslist deze oefenwedstrijd in haar voordeel dank zij de gelijkmaker van Lloyd Borgers (via de onderkant van de lat) en een keiharde kopbal van Julien Rompelberg die precies past in de driehoek.

SC Irene – SV Meerssen  Beker 1 – 4 (17/12/2019)

Een wedstrijd met overvloedige regenval en daardoor op een spekglad kunstgrasveld. Na 12 minuten opent Danny Goessens de score via een laag schot van 25 meter afstand. 5 minuten later treft Lloyd Borgers de bovenkant van de lat. Berk Dokmeci weet na 22 minuten een voorzet van Richard Hannon naar waarde te schatten. Hij schiet van dichtbij raak (0 – 2). Lloyd Borgers heeft in de 40e minuut de 0 – 3 op zijn schoen doch hij schiet te zacht richting het verlaten doel waardoor een verdediger nog redding kan brengen. Door het uitvallen van Michiel Knops heeft men bij Meerssen een en ander achter moeten omzetten. Nog voor rust brengt SC Irene de spanning terug in de wedstrijd. Via de vingertoppen van Geoffrey Jacobs verdwijnt de bal in het net. Geoffrey kan wel nog redding brengen in de 47e minuut bij een te zachte terugspeelbal. 2 minuten nadat Lloyd uit kansrijke positie heeft naast geschoten, zet Richard Hannon met een schot vanaf rechts Meerssen weer wat comfortabeler in de wedstrijd (1 – 3 in de 58e minuut). De ingevallen Lars Dahlmans kopt een kwartier voor tijd raak uit een voorzet van links van Amir Ayadi (1 – 4). Het laatste wapenfeit is een redding van Geoffrey in de 85e minuut bij een vrije trap over de muur. Meerssen is bij de laatste 32!

AWC – SV Meerssen   3 – 1 (15/12/2019)

In de 8e minuut breekt Danny Goessens door maar hij stuit op de uitlopende doelman Jarik Veltmaat. Deze laatste pakt Danny bij zijn benen doch er volgt geen strafschop. Emanuel Balendonck loopt in de 11e minuut door op een diepe bal van doelman Geoffrey Jacobs. Ook hij schiet tegen de doelman aan. De 1 – 0 volgt aan de overkant na 17 minuten als Safa Kizir op links profiteert van de hem geboden vrije ruimte en doeltreffend kan uithalen. 3 minuten later wordt Danny Goessens ten val gebracht op 20 meter van het doel. Hij neemt zelf de vrije trap die in de rechter hoek in doel verdwijnt (1 – 1).  Halverwege de eerste helft redt Geoffrey Jacobs bij een afstandsschot ten koste van een hoekschop. In de 30e minuut schiet Daan Pauwels net naast het doel van SV Meerssen. In het begin van de tweede helft doet Safa Kizir dit nog eens over. Geoffrey brengt in de 55e minuut nog eens redding bij een hard afstandsschot. Een minuut later treft Lloyd Borgers in kansrijke positie slechts de buitenkant van de paal. Dit luidt een kwartier in waarin Meerssen het beste van het spel heeft. Rond de 60e minuut levert dit 3 hoekschoppen op en enkele mogelijkheden. In de 74e minuut krijgt Boy Visser in de kluts de bal vrij op zo’n 8 meter van het doel en dat betekent 2 – 1. Meerssen gaat alles of niets spelen doch krijgt in de 82e minuut de deksel op de neus. De ingevallen Fren Stevens schiet van de rand van de zestien door een woud van benen raak (3 – 1). Meerssen zakt een plaats en is nu 15e met 12 punten uit 14 wedstrijden, doelsaldo 14 – 23.

SV Meerssen – Longa’30   0 – 2 (08/12/2019)

 

Na 5 minuten wedstrijd bereikt een diepe bal de op snelheid liggende Richard Hannon. Hij duikt alleen voor de doelman op doch schiet tegen deze laatste op. Na een kwartier trekt Longa het spel meer naar zich toe. In de 19e minuut bokst Geoffrey Jacobs de eerste hoekschop weg. De tweede hoekschop gaat 7 minuten later via een verdediger van Meerssen net voorlangs. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Jelmer Krooshof naast. Een schot van Rick Bosma vindt 5 minuten later Geoffrey op zijn weg. Op slag van rust lost Lloyd Borgers van de rand van de zestien een van de uiterst weinige schoten op doel, maar recht in de handen van de doelman. Het duurt welgeteld 63 minuten vooraleer Meerssen de eerste hoekschop krijgt. In de 66e minuut schiet Lloyd in de handen van de doelman. Jelmer Krooshof mist nog een kans in de 77e minuut bij een scrimmage ontstaan uit de 7e hoekschop. Dit levert niet meer dan hoekschop nummer 8 op. In de 80e minuut komt Richard Hannon in schietpositie na een een-twee met Julien Rompelberg. De uitblinkende doelman redt echter met een katachtige sprong ten koste van een hoekschop. Een tegenaanval van Longa levert in de 84e minuut een strafschop op als Job Hanssen net binnen het strafschop met een sliding zowel de bal als de tegenstander raakt. Vanaf de stip maakt Jurgen Weijman geen fout (0 – 1). Meerssen gooit alles naar voren. In blessuretijd profiteert Rick Bosma hiervan en laat de 0 – 2 aantekenen. Deze nederlaag werpt Meerssen terug naar de 14e plaats met 12 punten uit 13 wedstrijden, doelsaldo 13 – 20. Zondag staat de belangrijke wedstrijd uit tegen nummer 15 AWC op het programma dat 1 punt minder dan Meerssen heeft en een doelsaldo van 12 – 28.

OJC Rosmalen – SV Meerssen 3 – 1 (01/12/2019)

Even een stukje geschiedenis ophalen. Het is op 30 oktober 2011 dat Meerssen voor het laatst in Rosmalen speelde. De uitslag toentertijd was 3 – 0 en vervolgens werd het op 25 maart 2012 in Meerssen 2 – 2. Ditmaal alle goede voornemens ten spijt kijkt Meerssen al in de 2e minuut tegen een achterstand aan. Een verre bal wordt door Job Hanssen gemist waardoor Niels Mulder vrije baan heeft richting doel. Tegen zijn schot is Geoffrey Jacobs machteloos (1 – 0). Tot overmaat van ramp valt Danny Goessens na 5 minuten met een blessure uit. Toch maakt Meerssen in de 17e minuut gelijk als Michiel Knops uit de eerste de beste hoekschop de bal binnen kopt (1 – 1). 10 minuten later wordt Roel van de Sande in stelling gebracht en diens schot verdwijnt net naast de linker paal in het doel (2 – 1). Meerssen is veelal in balbezit (bijna 2/3 van de wedstrijd) doch daar de bal te lang onderweg is, vindt men een compacte verdediging tegenover zich. Ook na de pauze is dit het geval. Met uitvallen blijft de thuisclub de gevaarlijkste ploeg. In de 58e minuut kopt Jaoud Chraou net over. Uitstel van executie want 5 minuten later soleert Iliee Zaimi richting doel. In de lange hoek verdwijnt de bal in het net (3 – 1). Een vrije trap van Julien Rompelberg brengt in de 65e minuut doelman Yorrit Kanters in verlegenheid. Hij lost de bal maar dit levert slechts een hoekschop op waaruit Michiel Knops net naast kopt. Het opdringen van Meerssen levert voor OJC nog enkele kansen op. Geoffrey Jacobs blijft echter overeind als achtereenvolgens Serkan Ordu en Jaouad Chraou resp. in de 70e en 75e minuut vrij voor hem opduiken. Deze nederlaag betekent het eerste verlies van Meerssen sinds de verloren wedstrijd op 22 september bij Minor in Nuth. Meerssen blijft 13e met 12 punten uit 12 wedstrijden, doelsaldo 13 – 18. De tegenstander van komende zondag is de nummer 11, Longa’30 uit Lichtenvoorde. Longa telt 2 punten meer dan Meerssen en heeft een doelsaldo van 18 – 21.

SV Meerssen – Unitas (Gorcum) 1 – 1 (24/11/2019)

Het is de wedstrijd van de hoekschoppen daar beide doelpunten via een hoekschop tot stand komen. De eerste hoekschop wordt in de 3e minuut door Danny Goessens van dichtbij in het doel geschoten (1 – 0). In de 11e minuut volgt de tweede hoekschop doch ditmaal wordt de inzet van Jeroen Kuijs van de lijn weggewerkt. 3 minuten later bokst doelman Ruud Verberk de kopbal van Michiel Knops uit de derde hoekschop weg. Job Hanssen brengt weer 3 minuten later met het hoofd redding bij een knal van Achraf Chentouf. Een schuiver van Agit Sahin aan de overzijde wordt door de doelman gepakt in de 24e minuut. Het duurt tot de 35e minuut vooraleer de koploper uit Gorcum de eerste hoekschop uit het vuur sleept, 4 minuten later gevolgd door hoekschop nummer 2.  Agit Sahin strandt bij een verre bal nog voor rust op de doelman. Het slotakkoord van de eerste helft volgt meteen daarna als Akin Arslan van dichtbij de lat raakt en vervolgens Joey Lokasi over kopt. Een afstandsschot van 25 meter van Wesley Swets gaat in de 50e minuut rakelings over. Vanaf dan doen er zich weinig kansen voor, zij het dat Unitas tussen de 53e en de 85e minuut 9 hoekschoppen uit het vuur sleept. De laatste hiervan (in de gehele wedstrijd de 11e inmiddels) wordt door Achraf Chentouf in doel gekopt (1 – 1). Lloyd Borgers lijkt in de 86e minuut Meerssen alsnog naar de volle winst te schieten maar zijn schot gaat net naast de verkeerde kant van de paal. Een dot van een kans wordt in de lange slotfase nog door een van de bezoekers over geschoten. Het 6e gelijkspel van Meerssen is een feit! Meerssen is momenteel 12e met 12 punten uit 11 wedstrijden, doelsaldo 12 – 15. De tegenstander van zondag, een oude bekende, OJC Rosmalen is 10e met 14 punten uit 11 wedstrijden, doelsaldo 15 – 17.

SV Meerssen - Groene Ster (2e helft)

SV Meerssen - IFC

SV Meerssen - VC Vlissingen

SV Meerssen - EHC

SV Meerssen - BVC '12

SV Meerssen - Groene Ster

SV Meerssen - SC Woezik

SV Meerssen - VV Gemert

SV Meerssen - RKSV Nuenen

SV Meerssen - FC Aalsmeer

VV Schaesberg - SV Meerssen

De samenvattingen van SV Meerssen worden gemaakt door Moonen Movies.