SV Meerssen – Longa’30   0 – 2 (08/12/2019)

Na 5 minuten wedstrijd bereikt een diepe bal de op snelheid liggende Richard Hannon. Hij duikt alleen voor de doelman op doch schiet tegen deze laatste op. Na een kwartier trekt Longa het spel meer naar zich toe. In de 19e minuut bokst Geoffrey Jacobs de eerste hoekschop weg. De tweede hoekschop gaat 7 minuten later via een verdediger van Meerssen net voorlangs. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Jelmer Krooshof naast. Een schot van Rick Bosma vindt 5 minuten later Geoffrey op zijn weg. Op slag van rust lost Lloyd Borgers van de rand van de zestien een van de uiterst weinige schoten op doel, maar recht in de handen van de doelman. Het duurt welgeteld 63 minuten vooraleer Meerssen de eerste hoekschop krijgt. In de 66e minuut schiet Lloyd in de handen van de doelman. Jelmer Krooshof mist nog een kans in de 77e minuut bij een scrimmage ontstaan uit de 7e hoekschop. Dit levert niet meer dan hoekschop nummer 8 op. In de 80e minuut komt Richard Hannon in schietpositie na een een-twee met Julien Rompelberg. De uitblinkende doelman redt echter met een katachtige sprong ten koste van een hoekschop. Een tegenaanval van Longa levert in de 84e minuut een strafschop op als Job Hanssen net binnen het strafschop met een sliding zowel de bal als de tegenstander raakt. Vanaf de stip maakt Jurgen Weijman geen fout (0 – 1). Meerssen gooit alles naar voren. In blessuretijd profiteert Rick Bosma hiervan en laat de 0 – 2 aantekenen. Deze nederlaag werpt Meerssen terug naar de 14e plaats met 12 punten uit 13 wedstrijden, doelsaldo 13 – 20. Zondag staat de belangrijke wedstrijd uit tegen nummer 15 AWC op het programma dat 1 punt minder dan Meerssen heeft en een doelsaldo van 12 – 28.

OJC Rosmalen – SV Meerssen 3 – 1 (01/12/2019)

Even een stukje geschiedenis ophalen. Het is op 30 oktober 2011 dat Meerssen voor het laatst in Rosmalen speelde. De uitslag toentertijd was 3 – 0 en vervolgens werd het op 25 maart 2012 in Meerssen 2 – 2. Ditmaal alle goede voornemens ten spijt kijkt Meerssen al in de 2e minuut tegen een achterstand aan. Een verre bal wordt door Job Hanssen gemist waardoor Niels Mulder vrije baan heeft richting doel. Tegen zijn schot is Geoffrey Jacobs machteloos (1 – 0). Tot overmaat van ramp valt Danny Goessens na 5 minuten met een blessure uit. Toch maakt Meerssen in de 17e minuut gelijk als Michiel Knops uit de eerste de beste hoekschop de bal binnen kopt (1 – 1). 10 minuten later wordt Roel van de Sande in stelling gebracht en diens schot verdwijnt net naast de linker paal in het doel (2 – 1). Meerssen is veelal in balbezit (bijna 2/3 van de wedstrijd) doch daar de bal te lang onderweg is, vindt men een compacte verdediging tegenover zich. Ook na de pauze is dit het geval. Met uitvallen blijft de thuisclub de gevaarlijkste ploeg. In de 58e minuut kopt Jaoud Chraou net over. Uitstel van executie want 5 minuten later soleert Iliee Zaimi richting doel. In de lange hoek verdwijnt de bal in het net (3 – 1). Een vrije trap van Julien Rompelberg brengt in de 65e minuut doelman Yorrit Kanters in verlegenheid. Hij lost de bal maar dit levert slechts een hoekschop op waaruit Michiel Knops net naast kopt. Het opdringen van Meerssen levert voor OJC nog enkele kansen op. Geoffrey Jacobs blijft echter overeind als achtereenvolgens Serkan Ordu en Jaouad Chraou resp. in de 70e en 75e minuut vrij voor hem opduiken. Deze nederlaag betekent het eerste verlies van Meerssen sinds de verloren wedstrijd op 22 september bij Minor in Nuth. Meerssen blijft 13e met 12 punten uit 12 wedstrijden, doelsaldo 13 – 18. De tegenstander van komende zondag is de nummer 11, Longa’30 uit Lichtenvoorde. Longa telt 2 punten meer dan Meerssen en heeft een doelsaldo van 18 – 21.

SV Meerssen – Unitas (Gorcum) 1 – 1 (24/11/2019)

Het is de wedstrijd van de hoekschoppen daar beide doelpunten via een hoekschop tot stand komen. De eerste hoekschop wordt in de 3e minuut door Danny Goessens van dichtbij in het doel geschoten (1 – 0). In de 11e minuut volgt de tweede hoekschop doch ditmaal wordt de inzet van Jeroen Kuijs van de lijn weggewerkt. 3 minuten later bokst doelman Ruud Verberk de kopbal van Michiel Knops uit de derde hoekschop weg. Job Hanssen brengt weer 3 minuten later met het hoofd redding bij een knal van Achraf Chentouf. Een schuiver van Agit Sahin aan de overzijde wordt door de doelman gepakt in de 24e minuut. Het duurt tot de 35e minuut vooraleer de koploper uit Gorcum de eerste hoekschop uit het vuur sleept, 4 minuten later gevolgd door hoekschop nummer 2.  Agit Sahin strandt bij een verre bal nog voor rust op de doelman. Het slotakkoord van de eerste helft volgt meteen daarna als Akin Arslan van dichtbij de lat raakt en vervolgens Joey Lokasi over kopt. Een afstandsschot van 25 meter van Wesley Swets gaat in de 50e minuut rakelings over. Vanaf dan doen er zich weinig kansen voor, zij het dat Unitas tussen de 53e en de 85e minuut 9 hoekschoppen uit het vuur sleept. De laatste hiervan (in de gehele wedstrijd de 11e inmiddels) wordt door Achraf Chentouf in doel gekopt (1 – 1). Lloyd Borgers lijkt in de 86e minuut Meerssen alsnog naar de volle winst te schieten maar zijn schot gaat net naast de verkeerde kant van de paal. Een dot van een kans wordt in de lange slotfase nog door een van de bezoekers over geschoten. Het 6e gelijkspel van Meerssen is een feit! Meerssen is momenteel 12e met 12 punten uit 11 wedstrijden, doelsaldo 12 – 15. De tegenstander van zondag, een oude bekende, OJC Rosmalen is 10e met 14 punten uit 11 wedstrijden, doelsaldo 15 – 17.

SV Meerssen - Groene Ster (2e helft)

SV Meerssen - IFC

SV Meerssen - VC Vlissingen

SV Meerssen - EHC

SV Meerssen - BVC '12

SV Meerssen - Groene Ster

SV Meerssen - SC Woezik

SV Meerssen - VV Gemert

SV Meerssen - RKSV Nuenen

SV Meerssen - FC Aalsmeer

VV Schaesberg - SV Meerssen

De samenvattingen van SV Meerssen worden gemaakt door Moonen Movies.