SV Meerssen – Silvolde 1 – 0

Meerssen wint na de overwinning bij EHC/Heuts opnieuw met 1 – 0. Het is een zwaarbevochten zege waarbij iedere speler tot het gaatje moet gaan. De eerste schermutselingen doen zich voor het gastendoel voor. Gaandeweg is de strijd meer in evenwicht. Geoffrey Jacobs stopt in de 27e minuut een harde vrije trap en een minuut later kopt Julien Rompelberg bij een hachelijke situatie de bal in hoekschop. Een hard schot van Jordie van der Schoot wordt door doelman Marco Olthuis in de 32e minuut uit zijn doel geranseld waarna de bal voor de voeten van Julien belandt. Doch ook deze keer houdt de doelman zijn doel schoon. Nadat Geoffrey in de 33e minuut opnieuw redding brengt, stuit Richard Hannon in de 41e minuut op de tijdig uitgelopen doelman. Pal na rust doet dit laatste zich nogmaals voor. Na 50 minuten talmt Agit Sahin iets te lang waardoor zijn uithaal via een tegenstander uiteindelijk in hoekschop eindigt. Meerssen krijgt in de 53e minuut een vrije trap toebedeeld. Het leder wordt voor de pot gegooid waarna de afgeslagen bal bij Richard Hannon belandt. Van de rand van de zestien schiet Richard de bal onhoudbaar in de kruising (1 – 0). Een pracht doelpunt dat achteraf van goud blijkt te zijn! Halverwege de 2e helft schiet Julien Rompelberg uit een vrije trap de bal van dichtbij bij de tweede paal nipt over. Na 70 minuten zet Richard Hannon van links voor op Jordie van der Schoot. De inzet van Jordie van een meter gaat echter centimeters naast het doel. Zo blijft de spanning te snijden. In de slotfase dringen de bezoekers nog aan hetgeen wel 5 hoekschoppen binnen 5 minuten oplevert. Het is nog even billen knijpen want de laatste van deze serie kopt Wout Blasman net naast het doel van Meerssen. Meerssen stijgt een plaats en is nu 11e met 22 punten uit 19 wedstrijden, doelsaldo 20 – 29.

Achtste Finale Beker: SV Meerssen – Boekel Sport 5 – 0

Binnen 8 minuten opent Meerssen de score en met dit ruggensteuntje loopt men uit naar 5 – 0 en naar de kwartfinale van de beker. Het scoreverloop is als volgt: 8e minuut Jordie van der Schoot van dichtbij via de grabbelende doelman 1 – 0. 23e minuut Richard Hannon schuift na een uitbraak over rechts de bal in het doel 2 – 0. 52e minuut Jordie van der Schoot wordt van rechts in stelling gebracht door Richard Hannon en heeft geen moeite om de bal in het doel te deponeren 3 – 0. 73e minuut Julien Rompelberg kopt raak uit een hoekschop 4 – 0. 77e minuut Jordie van der Schoot heeft nog één verdediger voor zich, kapt deze uit en laat de doelman geen schijn van kans 5 – 0. Meerssen ontmoet in de kwartfinale NWC in Asten. NWC versloeg DVO met 1 – 3.

EHC/Heuts – SV Meerssen 0 – 1

Op een zeer hobbelig veld zijn de technische hoogstandjes ver te zoeken. De beginfase is voor de thuisclub. Dit levert enkele kleine kansjes op. Het eerste wapenfeit van Meerssen is een schot van 25 meter van Dyon Gijzen in de 28e minuut dat net over het doel zeilt. Lloyd Borgers doet dit 8 minuten later nog eens dunnetjes over. Jeroen Kuijs breekt in de 37e minuut door doch zijn schot van 13 meter verdwijnt in de handen van doelman Anton Fijneman. Een vrije trap van Lloyd van 25 meter wordt door dezelfde doelman net over het doel getikt in hoekschop. Aan de overzijde keert doelman Geoffrey Jacobs een schot van Lars Gulpen. Dan breekt de 2e helft aan en binnen een minuut scoort Danny Goessens op aangeven van Jordie van der Schoot het enige doelpunt van deze derby. EHC probeert met kopballen van resp. Pascal L’Abee en Mitch Kok die net naast het doel verdwijnen, het tij te keren. Een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub wordt in de 72e minuut door Mischa Urlings vakkundig over het doel gekopt. 5 minuten later is Lloyd Borgers voor de doelman aan de bal doch het vervolg blijft uit. In de 86e minuut ontstaat er nog een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van Meerssen. Geoffrey Jacobs blijft de situatie meester en redt een minuut later als Tom Hanssen doorbreekt. Door deze derbyzege klimt Meerssen naar de 12e plaats met 19 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 19 – 29.

SV Meerssen – RKSV Minor bij rust gestaakt, stand 0 – 1

Voor de aftrap wordt er 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Jan Schetters (sponsor en supporter) en Jo Stevens (oud bestuurslid van SV Meerssen). De eerste kans voor Minor levert meteen het enige doelpunt op. Uit een vrije trap over de muur duikt Dennis Petit vrij voor doelman Geoffrey Jacobs op en dat betekent de 0 – 1. 5 minuten later breekt Richard Hannon op rechts door maar schiet vervolgens net naast. Voor de rest doen er zich weinig mogelijkheden voor tot de 28e minuut. Danny Goessens neemt op dat moment een vrije trap die langs de muur richting benedenhoek gaat. Doelman Rik Klyn bezweert het gevaar. Meerssen heeft na 32 minuten nog een serieze kans doch Jeroen Kuijs komt uit de voorzet van Berk Dokmeci teenlengte te kort om de stand in evenwicht te brengen. Terwijl Jordie van der Schoot aan de warming up bezig is om de aanval van Meerssen te versterken, komt het bericht dat een van de assistenten vanwege een blessure niet meer verder kan. Vandaar dat de wedstrijd wordt gestaakt en dus hoogstwaarschijnlijk op een doordeweekse avond een vervolg krijgt. Meerssen blijft 14e met16 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van 18 – 29.

SV Meerssen - Groene Ster (2e helft)

SV Meerssen - IFC

SV Meerssen - VC Vlissingen

SV Meerssen - EHC

SV Meerssen - BVC '12

SV Meerssen - Groene Ster

SV Meerssen - SC Woezik

SV Meerssen - VV Gemert

SV Meerssen - RKSV Nuenen

SV Meerssen - FC Aalsmeer

VV Schaesberg - SV Meerssen

De samenvattingen van SV Meerssen worden gemaakt door Moonen Movies.