IFC – SV Meerssen  0 – 2

Voor de vaste toeschouwers die deze wedstrijd noodgedwongen hebben moeten missen, volgt hier de wedstrijd van minuut tot minuut. 2e minuut Nino Everaers gaat op links door en verschalkt doelman Jesper Harmans van een meter of acht (0 – 1). 7e minuut 1e hoekschop voor Meerssen afgedwongen door Richard Hannon. 8e minuut Mike Langerak (IFC) zoekt van de rand van de zestien het doel iets te hoog. 12e minuut Nino Everaers speelt de bal in de diepte waar Richard Hannon al in volle sprint is en de bal die ook nog vaart krijgt door de wind, binnen tikt (0 – 2). 23e minuut aanvoerder Danny Slingerland schiet van de rand van het strafschopgebied een vrije trap net over de lat. 25e minuut doelman Geoffrey Jacobs blokt een inzet van dichtbij van Gillomar Leona. 29e minuut Richard forceert een 2e hoekschop waaruit Julien de bal wel raakt maar deze blijft in de kluts op 3 meter van het doel hangen. 32e minuut Mitchel Ott (IFC) schiet van links voorlangs. 35e minuut 1e hoekschop voor IFC. 48e minuut afstandsschot van Levi Marengo belandt in de handen van Geoffrey. 55e minuut via Jordie van der Schoot die wordt geblokt, 3e en laatste hoekschop voor Meerssen. 59e minuut Geoffrey gaat gestrekt om een schot van Danny Slingerland te pareren. 63e minuut Danny Slingerland neemt een vrije trap van 23 meter die via de muur in hoekschop nummer 2 van IFC eindigt. 68e minuut Dylano van Dijk ruimt het veld voor Amir Ayadi. 85e minuut vrije trap wegens handsbal net buiten het Meerssens strafschopgebied waarbij Geoffrey driemaal achter elkaar binnen een tiental seconden al zijn kunnen moet aanwenden om zijn doel ten koste van een hoekschop schoon te houden. 88e minuut ook IFC krijgt een 3e hoekschop te nemen als Jasper Kuijs als laatste de bal en het hoofd van zijn tegenstander beroerd en even dizzy is. 89e minuut Agit Sahin komt binnen de lijnen voor Jordie. 90e minuut Nino zet van links voor in de voeten van de op rechts meegelopen Agit doch diens inzet van dichtbij wordt een prooi van de doelman. 95e minuut scheidsrechter René Wiedijk uit Alkmaar fluit voor het einde en Meerssen is 3 punten rijker. Dit alles brengt Meerssen op de 2e plaats met 11 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 9 – 5. Aardig om te vermelden is dat het jaar 2020 Meerssen buiten alle corona misère gunstig is gezind. Op 19 januari verloor men weliswaar met 3 – 0 bij IFC doch bij deze ene nederlaag is het tot op heden gebleven, zowel in 9 competitiewedstrijden alsook in de 2 bekerwedstrijden in het begin van dit jaar. Zondag komt nummer 11 VOC uit Rotterdam op bezoek in Meerssen.

SV Meerssen – EHC/Heuts 0 – 0

In De Geusselt is het veelal eenrichtingsverkeer met volop kansen voor Meerssen doch het vizier staat niet scherp. In het 1e kwartier komen beide teams niet verder dan elk een ongevaarlijke hoekschop. Meteen na dit kwartier bereikt Nino Everaers van links net niet het hoofd van Richard Hannon. Nino zelf ziet in de 35e minuut zijn schot van 20 meter via de lat over het doel verdwijnen. 5 minuten later schiet Julien Rompelberg van 30 meter richting doel waarbij onderweg op 3 meter voor het doel Dylano van Dijk de bal nog een zetje kan geven. Hij treft slechts de doelman. Op slag van rust schiet Tristan van Hoogdalem van 20 meter net over. Na de pauze is Meerssen nadrukkelijker aanwezig. Richard Hannon sleept er 2 minuten na de pauze een hoekschop uit gevolgd door een nieuwe hoekschop. Na 50 minuten wordt een voorzet van Nino net gemist door Dylano. 5 minuten later zet Richard een rush in maar hij wordt hierbij onrechtmatig gestuit. Jordie van der Schoot wordt in de 58e minuut door een stevige ingreep van de bal gezet. Net niet zwaar genoeg voor een strafschop. In dezelfde minuut gaat een ver schot van de nummer 7 van EHC bij de 2e paal net over. Hetgeen een van de uiterst spaarzame gevaarlijke momenten van EHC betekent. Koen Claasens probeert het met een laag schot doch vindt de doelman op zijn post. De ingevallen Agit Sahin raakt na 72 minuten de bal maar half op 7 meter van het doel en een minuut later gaat een schot van Nino Everaers van 25 meter net naast. In de slotfase krijgt Meerssen nog tot tweemaal toe de gelegenheid bij uitstek om de dik verdiende 3 punten alsnog in de wacht te slepen. Eerst wordt Jordie in de diepte aangespeeld en voor de doelman aangekomen lobt hij de bal net over de lat. 2 minuten later schiet Agit van een meter of 12 naast het doel. Kortom, het vizier staat vanmiddag, zoals hierboven al aangegeven, niet scherp en dat leidt tot onnodig puntenverlies. Meerssen blijft 3e met 8 punten uit 4 wedstrijden, doelsaldo 7 – 5. Frappant is dat Meerssen alle 7 doelpunten tot nu toe voor rust heeft gescoord.

UDI’19/CSU – SV Meerssen 1 – 2

De vraag vooraf is of Meerssen het goede gevoel van de afgelopen wedstrijden kan doortrekken. Nou, het antwoord is inmiddels bekend. Tegen een moeilijke tegenstander heeft men de lijn doorgetrokken. Na wat aftasten in het begin neemt UDI’19 het initiatief en moet Geoffrey Jacobs na een goede 10 minuten strekkend redding brengen. Hierna is het eigenlijk voorbij voor UDI’19 en neemt Meerssen het heft in handen. Dit leidt in eerste instantie tot een doelpunt van Jordie van der Schoot. Dit wordt echter vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Niet veel later een mooie combinatie over links en Jordie besluit het eens van afstand te proberen doch de bal zeilt over het doel. Halverwege de 1e helft kan de SV Meerssen aanhang, ingetogen, voor het eerst juichen. Bij een goed schakelmoment van SV Meerssen wordt het  0 – 1. Via Jeroen Kuijs en Richard Hannon is het deze laatste die Jordie van der Schoot diep stuurt en het doelpunt is een feit. SV Meerssen speelt steeds beter, misschien wel de beste eerste helft van dit prille seizoen, en al combinerend worden de voorwaartsen aan  het werk gezet. In de 32minuut zijn de rollen omgedraaid. Het is Jordie die uitgeweken is naar rechts en vandaar de bal panklaar voorlegt waartegen Richard Hannon enkel zijn hoofd hoeft te zetten (0 – 2). Dit betekent nummer 3 van dit seizoen voor Richard. In de extra tijd van de 1e  helft zou Meerssen feitelijk de wedstrijd in het slot moeten gooien maar dat gebeurt niet omdat men voor eigen eer gaat. Dan de 2helft! Is het nu een kopie van de vorige 2 wedstrijden? Men zou zeggen van ja, maar daar zullen de meningen verdeeld over zijn. Meerssen komt niet meer aan voetballen toe en dan weet je al wanneer dat tegendoelpunt valt. Nou dat valt al in de 62e minuut en dan is het nog lang tot het laatste fluitsignaal. Er zijn regelmatig momenten om zich onder de druk uit te spelen, maar er wordt knullig balverlies geleden en dan speel je de tegenstander in de kaart. Het wordt dus zaak om het hoofd erbij te houden en de mogelijkheden die men ongetwijfeld gaat krijgen, te benutten. Gelukkig slaagt Meerssen voor dat eerste maar zakt voor punt 2. Toch weet men ook deze wedstrijd over de streep te trekken. Kortom, een wedstrijd met twee gezichten! Meerssen is nu 3e met 7 punten uit 3 wedstrijden, doelsaldo 7 – 5. Zondag komt de nummer 6, EHC/Heuts uit Hoensbroek, naar De Geusselt om Meerssen te bestrijden. EHC won tot dusverre 2 maal en verloor slechts 1 maal en heeft een doelsaldo van 6 – 7. Het kan dus een spannende derby worden!

Juliana’31 – SV Meerssen 1 – 2

Voor het eerst wint Meerssen in Malden, na 2 verliespartijen en een gelijkspel in het verleden. Het eerste kwartier is de thuisclub nadrukkelijker aanwezig. Dit is echter zonder gevaar op een schot van Jeroen Meijers na, dat net naast gaat. Meerssen laat in de 20e minuut van zich horen als Richard Hannon van rechts voorlangs schiet. 5 minuten voor rust schiet Richard van de rand van de 16 na een mooie aanval net over. Dan breken de 44e en 45e minuut aan waarin het voor Meerssen allemaal gebeurt. Eerst breekt uitblinker Nino Everaers door de defensie van Juliana’31 en plaatst de bal in de voeten van Dylano van Dijk. Van dichtbij maakt deze laatste het karwei af (0 – 1). Een minuut later krijgt Richard Hannon de bal vrij in de ruimte en schuift deze langs doelman Kevin de Bruin in het doel (0 – 2). Na een uur wedstrijd kopt Michiel Knops uit de 2e hoekschop van Meerssen (Juliana’31 komt in totaal ook niet verder dan 2 hoekschoppen!) over. Juliana’31 weet zich slechts weinig kansen te scheppen. Agit Sahin gaat na 79 minuten met de laatste verdediger een sprintduel aan doch op het laatste moment wordt hem de voet dwars gezet en tuimelen beiden over het gras. Het wordt na 85 minuten nog even spannend als Migiel Zeller uit een scrimmage, ontstaan na een vrije trap, van dichtbij raak schiet (1 – 2). De doorgebroken Agit Sahin lijkt 3 minuten later de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn inzet eindigt echter tegen de voet van de doelman. Na 98 minuten fluit scheidsrechter Gijs Stevens uit Budel voor het einde en is de eerste driepunter binnen. Het feestje kan dan beginnen! Meerssen is 5e met 4 punten uit 2 wedstrijden, doelsaldo 5 – 4.

TOGB – SV Meerssen 3 – 3

Ondanks de 1 – 3 ruststand in Berkel en Rodenrijs zijn de kansen op één hand te tellen. In de 13e minuut wordt Dylano van Dijk via een doorkopbal van Jordie van der Schoot vrij voor de doelman gezet. Hij maakt geen fout en schuift de bal in het doel (0 – 1). Uit een hoekschop van Nino Everaers kopt Tristan van Hoogdalem in de 38e minuut raak (0 – 2). Meerssen lijkt op rozen te zitten als Richard Hannon in de 42e minuut de bal via de handen van doelman Jesper Stijnman binnen kopt (0 – 3). Prompt slaat TOGB terug als Wouter Vermeer van dichtbij weinig moeite heeft te scoren (1 – 3). Door dit doelpunt zo vlak voor rust is de thuisclub na de pauze in het zadel geholpen en ze gaan ervoor! Eerst redt Geoffrey Jacobs nog tot tweemaal toe in de 50e minuut ten koste van een hoekschop. 5 minuten later mist Richard aan de overzijde een diepe bal nipt. Cruciaal is de 62e minuut als Jordie van der Schoot van 25 meter de bal in het verlaten doel kan schieten. De bal stuit echter net voor het doel en komt vervolgens via de lat terug in het veld. In de tegenaanval profiteert Yousif de Kock van een zee van ruimte op rechts en van dichtbij laat hij Geoffrey geen kans (2 – 3). Het wordt nog erger als Sven Paternot in de 70e minuut een voorzet van links in doel kopt (3 – 3). In de 80e minuut schiet Agit Sahin nog net naast en een minuut later Jordie net over het doel. De slotseconden geven nog hoop maar het schot van Jordie gaat centimeters over het doel. De scheids fluit hierna meteen voor het einde. Dit gelijkspel is goed voor een 7e plaats.