Nadat SV Meerssen vorige week de contracten van hoofdtrainer Danny Volkers, assistent-trainer Robert Smeets en keeperstrainer Marcel Spa met 2 jaar wist te verlengen, is de technische staf deze week begonnen met het samenstellen van de hoofdmacht voor komend seizoen.

Middenvelder Nino Everaers zal ook komend seizoen een van de smaakmakers zijn bij SV Meerssen. Nino kwam afgelopen seizoen over van MVV en vond bij SV Meerssen zijn spelvreugde weer terug. Met zijn enorme drive, traptechniek, creativiteit en loopvermogen is hij van enorme waarde bij de huidige koploper in de hoofdklasse. Trainer Danny Volkers is dan ook zeer blij dat hij komend seizoen over Nino mag beschikken. Volkers: “Nino is voor ons heel erg belangrijk. Hij brengt veel energie in het team, zorgt met zijn passing en creativiteit voor veel dreiging en scoort daarbij zelf ook regelmatig. Het is een moderne middenvelder die altijd de voetballende oplossing zoekt en verdedigend heel agressief wil en kan verdedigen, daarbij is het een heerlijke jongen met humor”.

Goaltjesdief Jordie van der Schoot blijft SV Meerssen trouw. Jordie heeft na zijn kruisbandblessure nog niet zijn oude niveau gehaald. In maart 2020 maakte hij zijn eerste 90 minuten na 12 maanden en scoorde in het bekerduel tegen Boekel Sport direct een hattrick. Enkele dagen later werd het seizoen wegens het coronavirus beëindigd. Dit seizoen kreeg Jordy alle vertrouwen en speelde alle wedstrijden. Langzaam maar zeker kwam zijn oude vorm terug, met uit bij UDI’19 zijn eerste Hoofdklasse-doelpunt na een lange en zware revalidatie. Helaas werd de competitie wederom stilgelegd. Volkers: “Voor Jordie kwam het stopzetten op een heel ongelukkig moment, je zag hem steeds beter worden. Het is waanzinnig om te zien hoe hij op trainingen ballen binnenschiet. Je ziet aan alles dat het een echte spits is. Hij heeft de kwaliteit om van niets een doelpunt te maken. Ik ben dan ook zeer verheugd dat Jordie komend seizoen bij SV Meerssen speelt. Ik hoef niemand uit te leggen wat het uitmaakt als je een spits hebt die in 1,5 seizoen hoofdklasse 40 doelpunten scoorde.”

Centrale verdediger Michiel Knops zal ook komend seizoen de ‘El Capitan’ van SV Meerssen blijven. Het is geen toeval dat SV Meerssen al jarenlang weinig tegendoelpunten incasseert en kan leunen op een ijzersterke defensie. Michiel is volgens coach Volkers een van de beste centrale verdedigers die er in Limburg rondloopt. Hij is fysiek enorm sterk, wint bijna alle luchtduels en is opbouwend echt goed. Danny Volkers: “Michiel zou makkelijk op een hoger niveau kunnen spelen, zelfs in het betaald voetbal zou hij niet misstaan. Dat hij verdedigend een beest is, bijna alle duels wint en in balbezit altijd de juiste keuzes maakt, ziet iedereen, maar Michiel is tactisch zo ontzettend slim, staat altijd goed gepositioneerd en coacht zijn medespelers uitstekend. Voor mij als trainer is Michiel het verlengstuk binnen de lijnen.”

Michiel heeft wel aangegeven dat een mooie reis al enkele jaren bovenaan zijn bucketlist staat. Het kan dus zijn dat hij binnen nu en twee jaar enkele maanden op reis zal gaan.

Vleugelaanvaller Richard Hannon zal ook in het seizoen 2021-2022 zijn doelpunten maken voor SV Meerssen. Richard is enorm verbonden en betrokken bij SV Meerssen, een echte clubman. Hij is al jarenlang een vaste waarde voor het eerste elftal en was bezig aan zijn beste seizoen ooit, met 5 doelpunten en 2 assists in 6 wedstrijden. Volkers: “Richard was dit seizoen inderdaad enorm op dreef, hij scoorde, op EHC na (0-0), iedere wedstrijd een doelpunt. Hij is met zijn snelheid en slimme manier van positie kiezen erg lastig te verdedigen. Maar wat hem naast zijn doelpunten minstens zo belangrijk maakt, is de arbeid en bereidheid die hij iedere wedstrijd op de mat legt. Iedere trainer zou een Richard Hannon graag in zijn team hebben, hij verzaakt nooit. Of zijn medespelers blij zijn, weet ik niet. Richard is de beheerder van de boetepot en daarvan kunnen we makkelijk 2 weken naar Ibiza.”

Gisteren heeft de tweeling Jeroen Kuijs en Jasper Kuijs aangegeven komend seizoen bij SV Meerssen te blijven. Beide broers hebben als jeugdspeler de overstap gemaakt vanuit VV Caesar. Jasper was de eerste die definitief een vaste waarde werd, Jeroen volgde niet veel later. Inmiddels spelen ze al enkele jaren samen op het eerste elftal. Jeroen doet dit als rechtsback en Jasper als linksback. Jeroen is tevens onze fysiotherapeut en draagt zorg voor de behandeling en het herstel van onze selectiespelers. Danny Volkers: “Met het aanblijven van Jasper en Jeroen behouden twee meer dan uitstekende voetballende vleugelverdedigers. Het zijn hele fijne jongens om mee te werken, het zijn moderne backs die graag mee opkomen, ze zijn bloedfanatiek, topfit en zorgen voor een positieve sfeer in de groep. Het zijn jongens die uit het goede hout gesneden zijn, je kunt als trainer en als club altijd een beroep op hun doen.”

Met de toezegging van Koen Claasens krijgt de selectie steeds meer gestalte. Het is natuurlijk een zeer goed teken dat spelers in een vroeg stadium aangeven graag bij SV Meerssen te blijven. Koen kwam na enkele jaren elders gespeeld te hebben terug op het oude nest. Volkers: “Ik heb Koen als trainer van SVME destijds naar Mariadorp gehaald. We hebben daar enkele seizoenen zeer prettig samengewerkt. Hij stond verleden jaar dan ook hoog op mijn lijstje als versterking voor SV Meerssen. Koen is een hele prettige en sociale jongen, die als aanvoerder van Minor zijn waarde heeft bewezen in de hoofdklasse. Het is een beweeglijke, creatieve middenvelder met scorend vermogen, waarmee we heel erg blij zijn.”

Als er iemand al uitkijkt naar het nieuwe seizoen is het wel Mischa Urlings. In de voorbereiding raakte de middenvelder geblesseerd en speelde hierdoor nog geen enkele minuut. Momenteel gaat het steeds beter en lijkt er langzaam een einde te komen aan een lange vervelende periode, waarin hij enkele keren een terugslag moest verwerken. Danny Volkers: “Mischa is een jongen van de club, iemand die verdedigend zijn mannetje staat en veel ballen afpakt. Hij heeft een goede traptechniek en kan daarmee het spel snel verplaatsen. Als ik zie hoe hij de afgelopen maanden gewerkt heeft om fit te worden, zit hij mentaal erg goed in elkaar. Met een fitte Mischa erbij zal onze selectie er kwalitatief op vooruit gaan. Voor mij als coach voelt het als de eerste versterking voor komend seizoen.”

Met onderstaande tekst werd Tristan van Hoogdalem afgelopen jaar als nieuwe speler van SV Meerssen omschreven door trainer Danny Volkers: “Tristan is een controlerende middenvelder die ook centraal in de verdediging kan spelen. Hij is tactisch- en kopsterk en staat verdedigend goed opgesteld. Het is een hele rustige, sociale jongen die plezier en ambitie graag wil combineren.” Ruim 9 maanden later kunnen we concluderen dat dat exact is wat Tristan afgelopen periode heeft aangetoond. Tristan geeft aan zich vanaf dag een erg thuis te voelen bij de club. We zijn dan ook zeer verheugd dat Tristan ook komend seizoen voor SV Meerssen zal spelen.

Ook Robbie van Dijk blijft SV Meerssen trouw. Robbie maakte verleden jaar de overstap vanuit VV Eijsden. De jonge talentvolle linksbuiten voelt zich erg prettig bij SV Meerssen. Ondanks dat Robbie het vooralsnog moest doen met invalbeurten, is hij tevreden over zijn ontwikkeling als speler. “Het niveau waarop we spelen en trainen is echt geweldig, daarbij hebben we een unieke spelers-/vriendengroep”, aldus Robbie.

Volkers: “Robbie, de benjamin van de groep, ontwikkelt zich goed. Vergeet niet dat hij 2 jaar geleden, als amper 16-jarige, nog in de 4e klasse bij RKHSV speelde. Ik ben ervan overtuigd dat Robbie de potentie heeft om een waardige hoofdklassespeler te worden. Hij is snel, technisch en heeft een goed linkerbeen. En het allerbelangrijkste, hij is leergierig en neemt advies van mij als trainer en van zijn medespelers aan. SV Meerssen zal nog veel plezier aan hem beleven.”

Doelman Geoffrey Jacobs zal ook komend seizoen te zien zijn bij SV Meerssen. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd (26 jaar), is hij een ervaren keeper. Geoffrey gaat na Jong Roda JC, VV Caesar, Groene Ster en De Ster komend seizoen voor het 4e jaar bij hoofdklasser Meerssen aan de slag. Het gesprek was van korte duur, Geoffrey hoefde niet lang na te denken richting komend seizoen. Geoffrey: “SV Meerssen is een hele fijne, warme vereniging. De sportieve resultaten in combinatie met een geweldige spelersgroep en staf vind ik nergens anders.” Danny Volkers: “Met de toezegging van Geoffrey zijn we erg blij. Het is een betrouwbare keeper, met veel ervaring. Kenmerkend voor Geoffrey is zijn geweldige traptechniek, daarbij is het een zeer sterke lijnkeeper die met enkele fraaie reddingen een belangrijk aandeel had tijdens twee lastige uitwedstrijden, waarin we de overwinning over de lijn moesten trekken.”

Jork Loozen is een zeer talentvolle middenvelder die de afgelopen twee seizoenen heeft aangetoond het niveau uitstekend aan te kunnen. Helaas kwam hij dit seizoen wegens een zware knieblessure niet in actie, Jork staat op de wachtlijst voor een voorste kruisband reconstructie. Volkers: “Ik heb louter positieve verhalen gehoord over Jork zijn voetballende kwaliteiten. Helaas heb ik tot op heden nog niet met hem kunnen werken. Door het coronavirus is zijn operatie telkens uitgesteld. We doen er alles aan om hem binnen enkele weken op de operatietafel te krijgen. Dan zou Jork volgend seizoen in de winterstop kunnen aanhaken, dit is waar we samen op inzetten. Het is een positief ingestelde jongen die ondanks zijn blessure verbonden is gebleven aan het elftal. Hij zal hier sterker uitkomen, daarvan ben ik overtuigd.”

Amir Ayadi zal komend seizoen voor het 3e jaar op rij voor SV Meerssen spelen. Amir speelde eerder in de hoofdklasse voor Groene Ster. In tegenstelling tot verleden jaar, moest Amir dit seizoen de eerste 6 wedstrijden genoegen nemen met invalbeurten. Dit deed hij overigens zeer verdienstelijk en met volle overgave.
Volkers: “Amir is een echte teamplayer, een speler die zichzelf ondergeschikt maakt voor het teambelang. Hij kan als linksback, linkermiddenvelder en als linksbuiten spelen. Hij is technisch, snel en heeft een goede traptechniek. We zijn dan ook zeer blij dat Amir besloten heeft om te blijven. Het is prettig om een multifunctionele speler in het ploeg te hebben”.

Doelman Jurgen de Beer streek 2,5 jaar gelden in Maastricht neer. De uit Gorinchem afkomstige Jurgen studeert aan de hoge Hotelschool. Hij was een zeer talentvolle keeper bij Unitas (inmiddels 3e divisie), maar een lange buitenlandse stage en een gecompliceerde vingerbreuk stond een doorgroei naar Meerssen 1 in de weg. Jurgen zal SV Meerssen in januari met pijn in zijn hart verlaten. Hij gaat dan wederom voor langere tijd naar het buitenland en zal daarna terugkeren richting Gorinchem om daar te gaan werken. Danny Volkers: “Jurgen is een eerlijke en oprechte jongen, die zich enorm thuis voelt bij SV Meerssen. Dat komt door de warmte van deze club, de geweldige spelersgroep, maar ook zeker door hoe Jurgen zich hier heeft geïntegreerd. Hij doet overal aan mee, heeft veel vrienden gemaakt en is een graag geziene jongen binnen de club. Hij zal de eerste seizoenshelft met de selectie trainen en wedstrijden spelen, daar waar men hem nodig heeft.”